lördag 13 oktober 2007

Arbete under vecka 41


Måndag morgon, njae inte riktigt morgon för kl 07.00 är det mörkt som i en kolkällare. Nu är vi igång och vår snickare Johan "loggar in" på bygget.



Lite isolering och tegel som väntar på att användas.

Johan har två handgångna män med sig en lärling och en praktikant från byggprogrammet. Mycket bra för det innebär att behovet av handräckning från min sida nedgår och jag kan jobba parallellt med sidoprojekt.




Veckan bjöd i huvudsak på bra väder även om det när solen sken oftast var styvkuling. På torsdagen snöade det och regnade rejält så då blev det kojdag.
Här är väggarna resta runt om.




Vi bygger väggelementen färdiga på backen och reser dem sedan med hjälp av spännband och byggställning. Elementen har "hål" för fönster och dörrar. Nästa steg är att lägga i bjälklag för övervåningen.





Från insidan med ytterväggen som byggs in.





Här kopplas utbyggnaden mot timmerstommen. Takfoten som är kvar tillvänster skall ju naturligtvis bort tillsammans med taket, när det nya läggs på. Först därefter tas hålen upp i väggen för att sammanföra de två byggnaderna i ett.








Jag kunde under veckan resa den kompletterande del som skall utgöra vedbod. Vi gjöt ju plattan för gäststuga/uthus lite större just för det ändamålet. Här har jag förlängt nockstocken och kompletterat med "egna" takstolar. Reglingen för väggar är enkel eftersom det endast skall vara glespanel för att kunna lufta och torka veden.








När det var klart kunde jag börja lägga på tak.








Här är ena sidan klar. Målet är att hinna ha taket klart med takpapp på innan snön kommer. Förhoppningsvis hinner vi det i helgen. Det går nog både snabbare och lättare med handräckning i från familjen.
Vackra höstdagar som nästan i sin skönhet tar andan ur en, när vinden inte gör det.




Inga kommentarer: