tisdag 8 maj 2007

Helgens arbete 070505-06

Själv ville jag köpa en minigrävare som skulle ge maskinella möjligheter att forsla ut den sand som måste ut för att kunna lägga en singelbädd. Inger föredrar "old school" och tyckte att detta ingengörsmässiga underverk skulle fungera minst lika bra.


Eftersom jag, passande nog, dragit på mig en förkylning så har jag kommenderat mina omyndiga "livegna" barn till att utföra detta tuffa kroppsarbete. Alexandra och Anton tar i för kung och fosterland.






Som klippt och skuret från en scen i utvandrarna.


Som synes ett inte helt lätt arbete med ett antal kubikmeter sand att flytta. Själv höll jag mig i skuggan och på bulleravstånd.
Jag tittade ju till Hydreman förståss så den inte skulle vara ledsen.
Gruv-12:ans nya medlemmar. Alexandra tömmer sand ur stövlarna Cliff Barnes i bakgrunden och Anton som med ett tydligt ansiktsutryck visar hur kul han tycker det är att jobba med sand.



Till slut blev de äntligen klara så att vi kunde jämna till och mäta av. Till det hade vi en svindyr laser som jag fått köpa så då var jag och Dennis med igen.






Anton, Alexandra och Ozzy tvättar fötterna i den inte helt uppvärmda Orsasjön.







Duken pålagd och förankrad med varenda brädlapp som vi kunde hitta eftersom det som vanligt, när man gör något då det inte får blåsa, var styv kuling. Ladan förvandlades invändigt till en blanding av en bläster och ökensandstorm.








Första tredjdelen är nu utgrävd och man kan se att det återstår att flytta lite sand till. Får se om jag inte kan dra ut på förkylningen lite till.








Jag och Dennis har i alla fall monterat den balk som skall bära av stolparna som håller golvet på övervåningen på plats. Vi har inga bilder på själva jobbet med domkrafter, kofötter, spett, hammare och motorsåg. Eftersom bilderna skall ha tillhörande text så måste de bilderna utgå eftersom texten ändå inte kan publiceras, eftersom en något opolerad vokabulär användes.

Men lägg i alla fall märke till det exakta urtaget i stolpen. Motorsåg!





En 100 kilos H-balk vilande på 5 stockar bär nu upp hela övervåningen. Plintarna i betong som burit upp både stolpar och stockar drar vi ut med Hydreman efter det att vi grävt fram dem.











Dennis pustar ut och känner sig lite utmattad efter att ha betraktat Inger, Alexandra och Anton i deras hårda jobb under helgen. Han var inte så imponerad, vilket han med en cool "eyes of ice" min visar.