torsdag 26 april 2007

Kvällsarbete 070426

Olof har ett välkommet valborgsuppehåll i juridikstudierna och kommit upp från Uppsala.

Olof växlar lätt över från förvaltningsrätt och manchesterkavaj till grovarbete och Carlsbergs T-shirt.

Dennis delar gärna med sig av arbetsbördan.















Med risk för att ytterligare förankra könstereotyperna så kommer här ytterligare en bild på min mor i den vårdande, servande och stödjande rollen. Nu som drickalangare. Vi hade sommarens första riktigt varma dag med över 20 grader under dagen och 17 så sent som klockan halv nio. Så drickan behövdes verkligen. Ozzy ser i alla fall till att hjälpa farmor.

I bakgrunden så kan man skönja att björkarna börjat slå ut.















Golvet är nu helt urtaget och skall varsamt förvaras för att kunna återanvändas. Nu återstår det inte alldeles angenäma arbetet att ta ur isoleringen.

När isolering och bjälklag är urtaget så kan arbetet med grunden inledas.

söndag 22 april 2007

Dagens arbete 070422 : 4


En grå, lite regnig och mycket kall söndag. Tur att det finns arbete som kan göras inomhus. Vi har inte hunnit så jättemycket idag, men mycket tid går åt att "byggstäda" (spikdra, lägga upp virke, plocka undan och fylla sopsäckar).
Nu är i alla fall det sista golvet på väg upp och inom en vecka så kan vi förhoppningsvis börja med arbetet inför gjutningen.
Trots vädret så har vi haft en toppendag i Bonäs med familj och god mat.

Dagens arbete 070422 : 3

Dennis har middagskoma och tar ännu en gång sin tillflykt till framskopan på Hydreman. Med PBT* försöker han få bukt med tvångshickan som uppstått efter att ha ätit 1 kilo köttfärslimpa och druckit 2 liter läskeblask.


*PsykiskBeredskapsTräning









De första raderna av golvet urtagna.
Dennis pustar ut och vår Förman Inger inspekterar.















Dennis, Inger och Alexandra.


Söndagsmiddag i Bonäs 070422


Dennis gör allt han kan för att smälta in i vår "nya" by och har tagit på sig sin finaste söndagskeps. Inger struntar i det och bär sin vanliga Che Geuvara bandana.






Mor bjöd på tvättäkta husmanskost, köttfärslimpa, kokta grönsaker, potatis och lingonsylt. Underbart gott! Dennis, Alexandra och Inger synnerligen hungriga, Inger och Dennis efter förmiddagens arbete, Alexandra efter ännu en övernattning med bästisen Emma.






Vår älskade Mor/farmor som ogillar att vara med på bild i allmänhet och att publiceras på nätet i synnerhet, här med potatisen i högsta hugg samtidigt som hon lyssnar på dagens gudstjänst. Sändes idag på Samiska!!! mig veterligt så finns det inget Samiskt påbrå i släkten de sista 400 åren.


Dagens arbete 070422 : 2


Trappan nermonterad. Provisorisk bjälke uppsatt för att bära upp hörnet där stolpen tidigare satt.

Dagens arbete 070422


Ozzy och Stella förbereder sig mentalt för dagens arbete.