söndag 18 november 2007

Arbete under vecka 45 och 46

Vi har på vårt lokala återbruk hittat en underbar spegeldörr som vi i en hemsnickrad karm och nya gångjärn monterat i köket. Det blir köksingången från garaget. Dörren skall naturligtvis lutas av och kommer då bli en skönhet. Den kommer göra sig perfekt vid vår "gammelspis"
Halva taket mot byn lagt med tegel.

Inger njuter av ännu en ledig dag. Här som mottagare vid bandet som transporterar upp tegelpannorna på taket.

Taket mot sjön lagt i väntan på vindskivor och plåt.



Vi har för att hjälpa sotarn lagt en takbrygga från nock mot skorstenen. En utmärkt utkiksplats. Montagearbetet påminde en hel del om Fügelsang´s rymdpromenad.





En bild på bryggan uppifrån.




Sotarnisse har också fått en stege över taket upp till bryggan.






Ännu en takbild här mot söder, i horisonten syns Gesundabacken.







Nu är taket helt klart med vindskivor, plåt, hängrännor och plåt runt skorstensfoten.









Fönstren kan anas med spikregeln rum om. De två övre fönstrena Alaxandras och Dennis rum, det större nedre till vänster vårt sovrum och det lilla fönster i bastun.








Taket mot byn har också äntligen blivit klart. Nu får vintern gärna komma och vi kan börja andas genom näsan igen.










Arbetet på insidan har nu inletts på övervåningen där väggarna nu är isolerade. Vi hoppas kunna ha fönster levererade och monterade i slutet på november. Vi har beställt fönster av en lokal leverantör i Selja. http://www.seljasnickeri.se/ Här står Inger i det som skall bli Dennis respektive Alexandras rum.








Inger och jag firade vår bröllopsdag med bastu vid vår brygga. Skymning trots att klockan bara är lite över två. Vår "hemmahamn" skymtar i viken.












En magisk hösteftermiddag med sjön blank som en spegel. Ozzy väntar tålmodigt på en pinne och tvekar inte att kasta sig i det 5 gradiga vattnet.