lördag 22 december 2007

Julkort i morgonsolen.


Arbete sedan sist

Morbror Uffe är ännu en gång uppe och hjälper till på bygget. Nu har vi börjat med arbete på insidan och här sätter han och Dennis upp fuktspärr i taket.
Efter fuktspärren sätter vi upp spikregel. Spikregeln håller isoleringen, som vi enkelt lägger i uppifrån, på plats och medger eldragning under de skivor som blir tak. I vägg sitter det 17 centimeter isolering som kompletteras med 5 cm ytterligare efter det att elen dragits.

Ingång till dusch och tvättstuga på övervåningen.


Vårt blivande tv-rum som just nu härbergerar vårt inplastade kök.



Dennis och Alexandras rum där det blir en vägg mellan fönstren, 20kvm var borde ju räcka tycker man.




Nu har vintern kommit och bygget är i vinterskrud. Vi hann precis "byggstäda" innan snön kom. Röken kommer från de brädhögar vi samlat ihop.





Två fiffiga, snabba och smidiga atleter i sina bästa år!






Inger övar på gästmottagande i entrén.







Underpanelen slagen och våra vackra fönster från Selja monterade.



















"Locken" på panelen slagen, byggställningen borta och den fina Leksandsdörren monterad. Vår huvudentré.









Sidan upp mot byn där steget står fritt i luften, fastfrusen efter det att byggställningen tagits bort. Jag hade en hel del roliga kommentarer angående denna erigerade fastfrusna stege, men inget som jag kan publicera.











Gaveln och fönster med sina över och underbleck.












Mot sjön där vi också satt i fönster i timmerstommen där köket skall bli. Motorsågen har fått gå varm när det i varje sida av det ursågade hålet skall sättas i en ny got (kantregel som försänks i timret för att hindra det från att förskjutas).

Från den här sidan så smakar det lite Herrgård eller....







Härifrån så känns det mer som härbre. Fönstret på övervåningen skall INTE vara kvar. Där blir det ett fyrluft fönster i samma utförande som de andra. De små fönstergluggarna får vara kvar som kuriosa. Fodren skall dock få samma snitt som de undre.










Det mindre fönstret som sitter över diskbänken är också monterat.














Nästan klart.... de stora laddörrarna skall bytas ut mot en dubbel Leksandsdörr av samma snitt som i huvudentrén flankerad av två enluftesfönster. Runt om fönster och dörrar blir det en slät panel med ett litet skärmtak över. Vår köksingång.










Slutligen ännu en vy över Orsasjön nu med en härlig kärnis som inbjuder till underbara långskridskoturer.