söndag 4 november 2007

Arbete under vecka 44

Vi har anslutit slang och el till den, i den 80meter djupa brunnen, nedsänkta pumpen. Brunnen utgörs av det stålfoder som slagits ner tills dess att borrkronan nådde ner till berget (36meter), därefter har det borrats ytterligare 44 meter. Aluminiumlocket tätar brunnen.


Slangen är ansluten en bra bit under kälnivå ca 2 meter ner och för säkerhets skull har vi också lagt ner isolerande markskivor i frigolit. Till sist som med livrem till hängslena så drar vi in en värmekabel i slangen. Då gör det inget om det blir permafrost.

För att skydda brunnen och anslutningarna har vi grävt ner cementring med tillhörande ljumskbråcks tungt lock i massiv betong.


Bilderna som saknades sist....på vår gäst/förråds/vedbyggnad med de nya fönstrena och dörrarna.
Fasad mot norr.



Fasad mot öst.




Fasad mot söder.




Vi har anslutit den dränering vi gjort under sommaren med det 75meter långa dräneringsdike som går längs tomtgränsen. Vi grävde i allra sista minuten, när det var ihopkopplat och marken planerad så började det snöa.





Apropå sista minuten så la vår bryggförman Olle sista handen vid den bryggrenovering han inledde vid midsommar. Till sin hjälp har han Anton som haft ett arbetsamt höstlov i Mora








Ozzy hade sin flickvän Tuva på besök, ser ut lite som yin och yang.







Under söndagen så tog vi i sviterna av "snöstormen" det lite lugnt. Här tillverkar Anton och jag en foderautomat för rådjur.








Olle har vid sidan om bryggprojektet satt foder runt och isolerat garageporten. Inger har målat.










Våra snickare har varit särskilt
flitiga under veckan,
hela underlaget till taket är på.













Vi har också av en plåtslagare fått ränndalar monterade. Ett jobb som avslutades i mörker (bokstavligt inte bildligt) 17.30 på allhelgona afton. bra blev det i alla fall.











Nu är det också tätt runt skorstenen där det när taket är lagt också skall till en plåt runt om.













Vi använder en underlagsväv som heter Miratec i stället för råspont och tjärpapp.