lördag 19 maj 2007

Arbete 070519

Dennis, Raggmunken, Camilla och Inger pustar ut efter att ha jämnat till det sista av singlet. Dennis grimas bidrar till det intellektuella
helhetsintrycket.
Jeppe jobbar bäst när han får hantera maskiner, här packar han singlet med "paddan".



Hela singelbädden är nu packad och L-element skall nu monteras runt om för att få en form som plattan gjuts i.









Olof hjälpte också till trots att han var skadad efter gårdagens "Quad" övning med tillhörande krash och en lårkaka stor som Kilimanjaro. Här har han apterat sina nya intelligensprofylax i pannan.











Hydremans storebror kom på besök för att ta hand om all överbliven matjord.














En gigantisk maskin. Leifs 945 ser ut som en leksaksbil i bakgrunden.
















Det var nästan så att man kunde parkera Hydreman i skopan på sin storebror.














Grannen Lars kom över och inspekterade den färdiga singelbädden. Själv känner jag mig nöjd över den passerade "milstolpen" även om jag för ögonblicket ser lite svullen ut.



















Arbete under Kristi himmelsfärds dag

Ozzy sympati firar Norges nationaldag med en pinne i liten salut.
Han passar också på att inspektera den färdiga dräneringen på framsidan. Lägg märke till att den högteknologiska snöskopan kommit till användning igen.

Själva firade vi Kristi himmelsfärd med en av mor tillgagad middag på glasverandan. Mors lekkamrater har precis anlänt från Karlskoga, Leif, Eivor, Monica och Inger. Själv ser jag ut att ha fått en släng av påsjuka av dubbelhakan att döma.






Vårvärmen har lyst med sin frånvaro vilket kastat in Dennis i ett hypotermiskt tillstånd han tvingas tända en eld för att tina upp sig.












Den evigt hjälpsamme och duktiga Leif visar hur det går till att förflytta stora mängder singel på kort tid. Jag och Inger är stumma av beundran.













Dike för dränering på kortsidorna är nu utgrävd.















En smalare och tunnare, mer vattengenomsläpplig, duk används för dräneringsdikena. Rören i de här dikena skall ta emot vatten från de tre nedlagda rören på framsidan. Dagvattnet från stupröret leds ner i den gamla dräneringen.











Baksidan är nu utjämnad och vi väntar på fyllnadsmassa så vi kommer upp i rätt nivå för utbyggnaden.












Jag tar de sista skoptagen med singel av totalt 20 kubikmeter som vi nu lagt ut under timmerstommen.













Arbete 070512-13



För att få hjälp med det tunga arbetet att få ut sanden så har vi kontrakterat Susanne från landets södra provinser. I själva verket hade Susanne vänligt erbjudit sig att hjälpa till.












Inger och Susanne jobbade stenhårt under hela dagen och jag är säker på att båda sov gott under natten.













Sandskottningen blev klar och vi kunde avsluta dagen med att lägga på duken. Lägg märke till Dennis som svimmat under stockarna.













Sanden äntligen borta och duk lagd över den packade sanden, nu återstår det ännu tyngre arbetet med att lägga en singelbädd ovanpå duken.














Jeppe överaskade alla genom att i sina bästa "Quad" kläder komma ut och hjälpa till med singelskottningen. Hydreman levererar singel genom den stora porten.


Jag trodde det skulle vara möjligt att använda grävarmen för att fördela singlet på duken men taket var för lågt så vi var tvugna att skotta för hand.











I den andra delen gick det ju inte ens att tippa in med framskopan så här måste vi kratta under stockarna från andra sidan, ganska tungt.














Inger rör sig snabbt som en iller över singelbädden, omöjlig att fånga på bild.














Samtidigt så påbörjade vi nedläggning av den sista dräneringen på framsidan, det blir tre rör totalt plus den dränering som fanns sedan tidigare. Den här dräneringen kommer ligga med överkant på röret i underkant på singelbädden, allt för att minska risken för fukt i plattan.