torsdag 21 augusti 2008

Arbete under semestern

Vi har precis börjat med taket i köket. Väggarna är satta med fiskbensväv och är målat i en modern färg som ingen man kan namnet på. Landstingsgrå eller nåt...

I taket blir det i alla fall en siljanspanel som är laserad vit. Dennis som numera är längst i familjen är som klippt och skuren för höghöjdsjobb.

Ingers och mitt sovrum, också med fiskbensväv och "kaffelatte !!!" Man häpnar ju över namnen! Vad är det för fel med mörkbeige?

Alexandras rum med en grövre väv och färgerna vit och Paris!!!

På golvet får hon en ekparkett.

Vi har förenat det gamla taket med det nya, ett inte helt lätt arbete som resulterade i en hel del nya gråa hår och fick vinkel läran att ställas på sin spets.


I Dennis rum blir det en intressant vinkel ovanför dörren i mot snedtaket.
Målarens bästa vänner en bra pensel och en prisvinnare! Garanterar en perfekt finisch, finish, finisschh, vad faan fina fisken på finlandsbåten! Hyllan ett examensarbete i träslöjd.
På plats! Dennis har valt färgen "silverpil"! (när jag växte upp så var silverpil en motorcykel som tillverkades av huskvarna) i sitt rum som också sitter på en lite grövre väv. Han har också valt spotlights i sitt snedtak (syns inte på bilden).


Uffe har gjort allt målar och vävjobb, för att inte tala om en oändlig spackling för att kompensera det haltande arbete av oss amatörer med väggskivorna. Uffe har ägnat hela sin semester för att hjälpa oss, en riktig hjälte! Utan honom hade det vi inte haft en chans att kunna flytta in till Jul. Hans enda lön har varit mat, husrum och fri tillgång till prisvinnare (Sofiero).

Sommargästerna (Olle, Johanna, Ellen, Linda och Tuva) hade med sig sina cross/enduro cyklar. Johanna hade precis fått en ny i födelsedagspresent.

På första turen i skogen krashade Johanna och bröt nyckelbenet samt skadade höften. Efter det hade hon en framryckningshastighet som vida understeg den sköldpaddan Alfons har när han är berusad. Vi har ett finfint filmklipp som vi väljer att inte visa med hänsyn tagen till PRO.


Alexandra har maskinslipat alla dörrar.


Vi har monterat en del av värmeanläggningen. Pannan kom naturligtvis i 1000 delar och skulle gjort vilken mekanounge som helst avundsjuk.


Här är den i alla fall monterad och på plats. Jag börjar med väggarna till pannrummet.



Eftersom brandregler gör gällande att man måste ha en sluss i mellan pannrum och garage är det lite pyssel att få till en bra lösning.


Ellen och Linda har smyckat väggen i pannrummet med vackra målningar.

Vi har målat huset och satt i ett nytt fönster på övervåningen i stället för det fula som syns på bilden. Här funderar jag och Olle på hur vi på bästa sätt skall lösa uppgiften.


En omfattande maskering behövdes eftersom vi sprutmålade huset.


Här har arbetet börjat. En rejäl skylift var ett måste för att inte hela sommaren skulle behövas tas i anspråk. De röda delarna (hela huset) målade vi på 3 dagar och då använde vi också tid med liften för att sätta i nyss nämnda fönster.


Uffe och Jesper i liften.

Olle och Jesper i liften som var tvugna att maxtesta liften med sina 16,5 meter upp i luften.


Lite små smutsiga efter en dags hårt arbete.


Inger målade vindskivor och foder i vitt.



Fönstret urtaget.


Inger i en av sina akrobatisk övningar för att komma åt under takskägget.



Färdig västsida.


Den nakna kocken bjöd på lunch. Här med största (osh vassaste) förskäraren i högsta hugg.

Något som straffade sig! och vi var för tredje gången tvungen att åka med en av våra gäster till akuten. Det luktade självstympning lång väg...


Ytterligare en bild på västsidan.


Sydsidan.


Västsidan med det nya fönstret på övervåningen och tillhörande foderutsmyckning

Slutligen norrsidan.