söndag 21 oktober 2007

Arbete under vecka 42

Dennis kollar imponerat in hallen och entrén. Händerna vilar som vanligt i beredskapsställning, vore det inte för slitaget i fickorna så skulle Dennis kunna ha sina brallor dubbelt så länge.
Inger inspekterar vårat sovrum och bjälklaget som är ilagt för övervåningen.


Övervåningen. Golvet täckt med pressening där vatten samlats i hålet för trappen. Dennis samlar sig inför uppgiften att ta bort teglet på taket där utbyggnaden skall gå ihop med det befintliga taket. (Kolla var han har händerna!)


Hälften av takstolarna är klara och vilar inför resning under den kommande veckan.


Själv har jag jobbat med taket på gäststugan.



Tjärpapp och läkt ligger nu, teglet får vänta tills nästa sommar. Den uppmärksamma lägger märke till att ett fönster förvandlats till dörr. Från vänster till höger så är det nu altan, entré, gäststugedel, redskapsdel (med det nya dörrhålet) och slutligen vedbod.





Samtidigt så har jag gjort klart vedbod delen. Jag har slagit en fasad med glespanel för att få bättre torkförutsättningar för veden.







Inger konstaterar nöjt att reglingen följer byggnorm.







Dennis och hans kompis Robert jobbade med att ta ner tegel från taket. Takpannorna ven som kulor i luften. Livsfarligt var ett ord som frekvent förekom i betraktarens huvud.








Dennis kastar ner tegel med en hastighet som inte ligger långt efter en normalfungerande kulspruta.








Robert och Ozzy har den suicida uppgiften att 6 meter längre ner ta emot teglet. Så kallade "catch boys" se videon.











Lite städning på gården blev det också. Alla trädgårdmöbler, dynor, torkställningar och annat rämmel i från Kråberg har nu burits in i förrådet. Fordonsparken har rättats in.











Båten har också fått ett ltillfälligt litet bo för vintern. OBS! det är synnerligen inget permanent båthus.