onsdag 30 maj 2007

Arbete 070526-27

När vi började på lördagen hade vi lite att jobba med, närmare bestämt 40 kubik fyllnadsmassa, 20 kubik singel och 20 kubik bärlager. Vi har dessutom hyrt en 500 kilos "padda".
I veckan har vår rörmokare Håkan lagt ut avlopp och dragit in rör för vatten. Avloppet skall nu grävas ner i singelbädden.

Susanne blev inte avskräckt sist och har ännu en gång anmält sig frivillig att hjälpa till. Så mycket som Susanne nu hjälpt till så måste vi sannolikt bygga ett gästrum enkom för henne och Henrik.


Inger jobbar med att få ner det utgående avloppet som skall anslutas till en markbädds infiltration.



Här har vi kommit en bit på väg med de 40 kubiken utfyllnad. Packat med "paddan" så blir det nästan lika hårt som betong.




Ozzy vilar ut i gröngräset med sin favorit boll





Mor bjuder Susanne och Inger på kaffe och kakor under tiden de jobbar hårt i solen.





Utfyllnaden är nu klar. Här har vi lagt duk och dränering på det hårt packade underlaget. Nu väntar dragning av avlopp och vatten innan vi lägger klart singelbädden.







Jesper kom på besök, men eftersom det just då inte fanns något maskin arbete så la han sig i framstupa sidoläge ( i 3 timmar!).








Dennis monterar det plattjärn som skall hålla ihop timmerstommen när vi tar upp det stora hål i vägget som skall förena den gamla delen med den nya.









När vi var klara med utfyllnaden gick vi vidare med att lägga ut bärlager för grusplanen där det så småningom skall stå en carport.










Också där packar vi underlaget.











När vi ändå var i farten så passade vi på att jämna till vägen som nu är klar i väntan på det täcklager av kalkgrus som vi skall ha. Täcklagret lägger vi inte på förrän alla tunga transporter är klara.
Det har varit en mycket bra helg där vi hunnit med mycket. Vi har lagt ner 40 meter dränering, grävt ner 28 meter avlopp, lagt ut 150kvm duk, jämnat till och packat 40 kubik utfyllnad, lagt på och packat 20 kubik bärlager och dessutom lagt (näst)sista handen vid den numera autoban jämna vägen.